Очаква ни слънчев и необичайно топъл ден
Очаква ни слънчев и необичайно топъл ден / dariknews.archive

През целия петъчен ден времето ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността - предимно висока. Вятърът ще е съвсем слаб, от изток.

Температурите ще останат по-високи от обичайните за средата на септември, като максималните ще са между 29 и 34 градуса, по-ниски - по Черноморието. Минималните сутринта в по-голямата част от страната ще са между 10 и 15 градуса. В Плевен в 9:00 часа температурата е 19 градуса и се очаква днес да достигне до 33 градуса.

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е до умерен, предимно от север. На 1200 м дневната температура ще достигне около 26 градуса, на 2000 м - до 19 градуса.

По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са около 24 градуса, близки до температурата на морската вода, която е 22-24 градуса. Вълнението ще е 1-2 бала.

В събота ще бъде все още предимно слънчево. Сутринта над източните райони ще има ниска облачност или мъгла. От североизток ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В неделя понижението на температурите ще продължи. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността и до вечерта на места в крайните западни райони ще превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg