/ Областна администрация-Плевен
Областният управител Мирослав Петров приветства участниците в Националната конференция по хирургия.„Плевен е привилегирован в следващите два дни да бъде домакин на един толкова авторитетен форум.

Областна администрация-Плевен

"Знам колко усилия коства организацията на подобно събитие, затова сърдечно поздравявам организаторите. Оценявам и присъствието на толкова утвърдени, водещи специалисти в областта на хирургията, което е сигурен знак за престижа на Националната конференция в медицинските и научните среди. Желая успешна и ползотворна работа на форума!”, каза областният управител Мирослав Петров.

Над 200 хирурзи ще участват в два престижни национални форума в МУ-Плевен

„Няма да ви убеждавам колко важна е темата на тази конференция. Аз съм убеден, че научната стойност на тази конференция, както и предхождащата я, ще бъде наистина висока”, каза ректорът на МУ- Плевен проф. Славчо Томов.

Областна администрация-Плевен

„Това е поредна конференция, организирана от първа клиника по хирургия. Вярвам, че още много предстоят”, каза проф. Димитър Стойков – председател на Българското хирургично дружество и началник на Клиника по коремна хирургия в Университетската болница „Д-р Георги Странски”-Плевен. 

Той благодари на всички, допринесли за добрата организация на форума. В изказването си проф. Стойков подчерта, че тази Конференция се провежда в годината на 45 годишния юбилей на МУ- Плевен.

Програмата на Националната конференция по хирургия е подчинена на темата „Остър корем. Експертиза при хирургични случаи, достигащи до съдебната практика”. Конференцията ще продължи до седми юни.