/ Община Плевен
Новият посланик на Конфедерация Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер посети Плевен, съобщиха от Общината.

Община Плевен

Той беше придружаван от Бони Бонев - председател на Българо-швейцарската търговска камара, и своя заместник - Ролф Отт. В рамките на визитата те се срещнаха с кмета на Община Плевен Георг Спартански.

"Тема на разговорите бяха състоянието на община Плевен, приоритетите, целите и плановете на общинското ръководство", за които разказа кметът.

Община Плевен

Той посочи и проблемите, влияещи на развитието на общината - липса на достатъчно работещи предприятия, довела до обезлюдяването на Северозападния регион, демографската криза, емиграцията, дисбаланса между Северна и Южна България, за преодоляването на който няма работеща стратегия, лоша инфраструктура, последиците от епидемията COVID-19 и икономическата криза.

Обсъдени бяха и перспективите за община Плевен през новия програмен период, както и възможностите за сътрудничество между двете страни и потенциала за инвестиции. Цел на посещението на Н. Пр. Раймунд Фурер в Плевен е и запознаването с дейността на швейцарска компания, която успешно работи в града ни.