/ iStock/Getty Images
Напредва основният ремонт на над 9 км от третокласния път Гулянци - Долна Митрополия в област Плевен. Инвестицията е за над 6,4 млн. лв. с ДДС.

Началото на ремонтирания участък е в края на село Подем и завършва при кръстовището с републикански път за гр. Тръстеник и с. Опанѐц. Отсечката преминава през село Победа и гр. Долна Митрополия.

Реконструкцията на пътната настилка е завършена, положен е изравнителният асфалтов пласт и предстои да се положи износващият пласт асфалтобетон. В голямата си част реконструкцията е изпълнена по технологията „студено рециклиране“, при която пласт от пътната настилка се изгражда чрез рециклиране на съществуващата. В отсечката, преминаваща през гр. Долна Митрополия, настилката е положена върху геокомпозитна армираща мрежа за по-голяма здравина и устойчивост на пътя.

Ремонтирано е мостовото съоръжение при 23-ти км над р. Барата, приток на р. Вит. Рехабилитирани са устоите на моста, изпълнена е нова пътна плоча, хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоари.

Подобрено e отводняването на целия участък чрез изграждане на окопи и нови водостоци.

В рехабилитирания участък предстои да бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. За повишаване безопасността на движение от двете страни на пътя ще бъде положена надлъжна релефна шумна маркировка. Ще бъдат монтирани и соларни знаци за измерване на скоростта на движение на превозните средства.

Обектът ще бъде завършен до края на юли.
 
АПИ