plener
plener / vasil antonov
Едно от най-красивите културни събития, събрало в себе си талант, пъстрота и добри послания беше петдневният пленер-живопис "Православни ценности", който се състоя от 25 до 29-ти март в хотел „Ростов“ през изминалата седмица.

plener
vasil antonov

Повод за организирането му беше 25-та годишнина от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие/ИПАП/ - юбилей, който се отбелязва в 34 страни. Събитието се състоя със съдействието на домакина Васил Антонов – народен представител и зам.председател на Комисията по вероизповедания и парламентарна етика в НС и член на Международния секретариат на ИПАП.
В рамките на пленер-живопис "Православни ценности" беше открита и новата арт-зала в хотел „Ростов” – „РОС-АРТ”, където се проведе вернисажът. В експозицията участваха 12 художника от цялата страна, с по три платна на тема „Православие”.

plener
vasil antonov

Всички картини от пленера ще бъдат дарени за благотворителни цели. Първите две са за УМБАЛ „Георги Странски” - Плевен и екипа на доц. Свилен Тодоров, който в средата на месец март извърши животоспасяваща операция на 20-годишната Кристин Илиева, и за най-успешната репродуктивна ин витро клиника в България - Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета” - Плевен с управител доц. д-р Емилияна Конова.

plener
vasil antonov

12-те художници, които се включиха в пленера са: Огнян Кузманов – Плевен, Николай Бузов – Русе, Петър Петров – Стара Загора, Лора Пармакова – Пловдив, Анна Топалова – Благоевград, Катя Христова – Казанлък, Весела Петрова – Шумен, Велина Сталева – Велико Търново, Нина Русева – София,
Евгени Недев – Габрово, Венета Велева – Добрич и Димка Ставрева – Благоевград.

plener
vasil antonov

plener
vasil antonov

plener
vasil antonov

plener
vasil antonov

plener
vasil antonov