/ БГНЕС
Жената е била жертва на домашно насилие, а по тялото ѝ са констатирани шест прободни рани
57-годишен мъж уби 42-годишна си жена в Червен бряг и се самоуби, съобщиха от прокуратурата.

Сигналът за тежкото престъпление получен тази сутрин около 6:50 часа. В началния етап на разследването е установено, че двамата са съжителствали съвместно от 2002 година, като от около 20 години живеели в Испания.

През 2016 година те сключили граждански брак. Към края на 2023 година жената се завърнала в България, заедно с двете им деца. Тя два пъти е подавала молби за развод до Районния съд, които впоследствие оттегляла.

Мъж уби родителите на съпругата си, рани брат ѝ и сложи край на живота си в село Маноле

В началото на 2024 година жената е подала молба до Районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

До момента на инцидента двамата съпрузи, заедно с двете им деца, живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на жената. Тази сутрин майката на жертвата е намерила тялото ѝ в семейната спалня.

При извършения оглед по тялото са констатирани шест прободни рани във врата, в мишницата и в гърба. В същата стая е намерен и нож, с който според първоначалната версия се предполага, че е извършено престъплението.

По-късно е намерено и тялото на самообесилия се мъж в къща, която тойе  бил закупил преди месеци. По делото се проверяват различни верси, като предстои да се извършат допълнителни огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, да се назначат експертизи и да се съберат и други доказателства за установяване на причините, довели до извършеното престъпление.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня