teteven
teteven / obshtina teteven
Младежка трудова борса за завършващите средните училища в града се проведе в Тетевен, съобщават от пресцентъра на общинската администрацията. Форумът бе организиран от общината съвместно с Бюрото по труда.

В него се включиха още представители на Съюза за стопанска инициатива, работодатели от цялата община, директори на училища, учители, ученици и други.

„Ограничаването на процесите на миграция на хора в активна трудоспособна възраст е наш основен приоритет,заяви кметът д-р Мадлена Бояджиева. - От самото начало на мандата ми аз и моите колеги работим усилено, за да превърнем община Тетевен в привлекателно място за младите хора и младите семейства.

Но за да постигнем това, се стремим да привличаме инвеститори, които да откриват нови работни места с конкурентно заплащане и осигуряващи възможност за развитие точно на младите хора като вас.

По думите й, привличането на нови фирми, които да инвестират в региона, не е никак лесна задача, тъй като почти всички терени са частна собственост и общината може само да посредничи.

По време на борсата, фирмите презентираха своята дейност, условията за труд и какви свободни позиции има към момента. От своя страна, всяко едно от учебните заведения представи информация колко млади хора завършват средното си образование и с какви специалности.