Министър Ангелкова: Плевен има потенциал за здравен и конгресен туризъм
Министър Ангелкова: Плевен има потенциал за здравен и конгресен туризъм / dariknews.archive

С хляб и сол и изпълнения на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, на 21 юли пред сградата на Община Плевен, кметът проф. д-р Димитър Стойков, заедно със своя заместник Дамянка Владимирова и председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов посрещна министъра по туризма Николина Ангелкова, която беше на посещение в града.

„Плевен има потенциал да развива здравен туризъм, както и свързания пряко с това конгресен туризъм". Това заяви малко по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова на среща-дискусия на тема „Бранд България", организирана по инициатива на Министерството на туризма и под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Министър Ангелкова Плевен има потенциал за здравен и конгресен туризъм
netinfo

Дискусията за развитието на туризма в страната и относно това, как стоят нещата в бранша за Плевен се състоя в зала „Плевен" в Областната администрация.
В нея се включиха областният управител Ралица Добрева, кметът проф. д-р Димитър Стойков, както и представители на местни и регионални браншови структури.

Министър Ангелкова Плевен има потенциал за здравен и конгресен туризъм
netinfo

Министър Ангелкова подчерта, че потенциалът на Плевен трябва да се превърне в притегателен туристически център е огромен, тъй като тук има много културно-исторически паметници, които биха могли да привличат туристи, както и възможности за развитие на здравен туризъм.

„В Плевен има възможност всички туристи, които преминават през нашата страна, да се спират тук, защото в града има какво да се види", заяви министърът и отбеляза, че не случайно Плевен е избран и за домакин на втората дискусия от поредицата „Бранд България".

„Темата за „Бранд България" също не е избрана случайно, защото министерството ни не може само да рекламира държавата ни, можем да го направим само заедно. Именно затова е важно да се чуе какво мислят местната власт, бизнесът, браншовите структури.
Идеята е да се направи така, че България да бъде място, което си заслужава да бъде посетено, и когато някой чуе думата България, да си каже: „Да, аз искам да отида в тази страна", заяви Николина Ангелкова.

Плевен е един от градовете с множество исторически обекти и неслучайно градът е част от един от националните културно-исторически маршрути - „Богатството на Северозапада".

На срещата в Плевен министър Николина Ангелкова съобщи още, че в четвъртък предстои Национален съвет по туризма, на който за първи път ще бъде приета Националната програма за реклама на страната за 2016 година.

На работната среща с презентация, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков представи и Стратегията за развитието на туризма в Плевен до 2020 година.
„Плевен може да няма море и планина, но има богато историческо и културно наследство, което е истинско предимство за града ни", отбеляза той.

 

Градоначалникът информира, че се търсят инвеститори за изграждането на модерен комплекс с хотелска част, кортове и басейн, който ще се намира точно в началото на парк „Кайлъка".

По време на срещата в Плевен имаше и много въпроси от участници в нея, част от тях бяха свързани с темата за селския туризъм и кандидатстването за европейски средства за това.