pomo6t
pomo6t / internet

Семейството на малката Габриела, се нуждае от средства, за да може да се осъществи пътуване за поредната операция на детенцето в Германия. Габи, страда от Вродена глаукома на двете очи с аномалия на Петерс. На 17 юли, Габи и майка й, ще бъдат приети в Германска клиника в град Майнц, където ще се смени импланта на лявото око на детето, за да може да се поддържа ниско вътреочно налягане, тъй като старият имплант се е сраснал с ириса. Семейството е кандидатствало пред Център Фонд за лечение на деца, но датата на пътуването е много близко, а родителите нямат нужните средства, за да заминат.
Съветът към Фонда ще разглежда документите на 12 юли, а пътуването е на 15 юли. Заради близките дати, родителите не знаят, дали ще бъдат одобрени или не, а сумата за операцията на детето е 4000 евро.

До този момент Габи, е преминала през три операции на зрението в Германия, а в България още пет. Целта им е да се поддържа ниско вътреочно налягане, за да може след година да се подмени роговицата и детето да има нормално изглеждащо око, а ако е жив очният нерв – Габи да има и частично възстановено зрение.
Ако събраните средства бъдат повече от необходимите за текущата операция, семейството ще ги използва за разходите по следващи пътувания свързани с контролни прегледи и други манипулации на детето.

Дарителската сметка, по която може да се превеждат средства, за да се помогне на детето и семейството е:

IBAN: BG67FINV91501016851181 ( валута BGN )

BIC: FINVBGSF

Титуляр на сметката: Габриела Генова Патова