Мадам Бътерфлай гостува на Плевенска сцена
Мадам Бътерфлай гостува на Плевенска сцена / archive.dariknews

Държавна опера Русе ще поднесе на почитателите на оперното изкуство в Плевен „Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини. Спектакълът ще бъде представен на 24 февруари от 19:00 часа на сцената на концертна зала "Eмил Димитров" в читалище „Съгласие 1869".

Операта „Мадам Бътерфлай" е вълнуваща история за една отчаяна, чиста и невъзможна любов, в която Пучини разгръща с пълна сила огромния си талант и създава най-прочувствената и написана с много фантазия опера.

В ролята на Чо-Чо-Сан публиката ще види Лусине Даниелян от Армения. За останалите роли е подбран впечатляващ солистичен състав - Петър Костов в ролята на Пинкертон, Петър Данаилов - Шарплес, Петя Цонева като Сузуки, Стоян Стоянджов - Бонзо, Димитър Кюркчиев като Горо.

В спектакъла ще участват хор и оркестър на Държавна опера Русе с диригент Хосе Пареа /Испания/ и общински хор „Гена Димитрова". Възстановката е на Елена Илиева, хормайстор е Стелияна Димитрова.

Първата постановка на операта е в Милано, театър „Ла Скала", на 17 февруари 1904 г., а в новата редакция е в Бреша, театър „Гранде", на 28 май същат година.

Билети за спектакъла могат да бъдат закупени при касата на читалището всеки ден между 10:00 и 12:00 ч. и 14:00 - 18:00 часа. За информация - телефон 064/82 42 42.