pari
pari / netinfo

Съгласно разчетите за Бюджета за 2018 г. Община Кнежа ще може да реализира икономия от 100 000 лева от план-сметката "Такса битови отпадъци” (ТБО), вследствие на по-малкия размер на дофинансиране на тази услуга. Предложението на кмета Илийчо Лачовски за реализация на тази икономия е да отпаднат таксите във всички заведения - детските градини и детската ясла, находящи се на територията на Общината. Освен таксите за детските заведения, предложението е да отпадне и таксата за млечната кухня за деца от 10 месеца до 2 години (включително), които не посещават детско заведение. 
Кметът Иличо Лачовски сподели: "За всички бъдещето на децата ни е от първостепенно значение. За Общината също! И от началото на настоящото управление се опитвам да облекчим условията за отглеждане на децата. Считам, че това е стъпка в правилната посока и като реакция на демографската обстановка в нашия регион.
Разчитам на Вашата подкрепа!".

Предложението беше направено на заседанието на Комисията по ТСУ на 27 ноември. В края ноември, на редовната сесия на Общинския съвет, ще се разглеждат промените на Наредба 9 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, където са заложени предложенията. С приемането , те ще се превърнат в ангажимент на Общината. 

"Уверен съм в обществено ангажираната позиция на съветниците и се надявам да утвърдят разходите, свързани с тези предложения, като подкрепят Бюджет'2018, защото всички ние сме отговорни за бъдещето на Кнежа", каза още Илийчо Лачовски.