Кметове на общини улесняват получаването на ваучерите за декодери
Кметове на общини улесняват получаването на ваучерите за декодери / archive.dariknews

Дирекция "Социално подпомагане" продължава раздаването на ваучери за получаване на безплатни декодери за приемане на цифрова телевизия като до края на седмицата са раздадени над 3800 ваучера.

"Всички необходими уведомления са разлепени на съответните места, кметовете на общини в цялата Плевенска област оказват съдействие за информиране на гражданите за начина, по който да си получат ваучерите", каза пред журналисти Вацка Хорозова - шеф на дирекция „Социално подпомагане" - Плевен.

От дирекцията са създали организация за улеснение на хората при получаването на самите декодери, тъй като има хора от по-отдалечени населени места. Кметовете на такива места са поели ангажимент да вземат от „Техномаркет" необходимото количество декодери и да ги доставят на гражданите, за което спомага отсъствието на изрично посочено условие за лично получаване на декодерите.

От дирекцията припомниха, че това могат да направят и близки и роднини на хората, получили ваучери за безплатен декодер.

Близо 9000 ваучери ще бъдат раздадени от дирекция „Социално подпомагане" - Плевен, а срокът на тяхната валидност е края на месец ноември 2013 г. Непотърсените ваучери в този срок ще бъдат върнати в агенция "Социално подпомагане", каза г-жа Вацка Хорозова