/ dariknews
След проведеното публично представяне на макет за паметник на Девета пехотна Плевенска дивизия, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, под чийто патронаж се провежда инициативата за изграждането му, обяви три дати от първата половина на следващата година, за които е възможно откриването на паметника в центъра на Плевен. Той информира, че макетът ще бъде изложен за оглед и мнения от гражданите на Плевен, както и в сградата на Парламента в София.

Военният министър идва в Плевен за представянето на макет на паметника на 9-та пехотна дивизия

“Вече обсъдихме три дати - едната е през месец март, другата която смятам, че е по-вероятна е около Гергьовден - Празника на войската и третата е 2-ри юни. Макетът ще бъде изложен в английския двор на Областна администрация в Плевен. Не случайно представяме макета на паметника чрез медиите, за да може хората да видят и преценят като за целта ще има и книга за впечатления и мнения".

Каракачанов каза, че макета за паметник на Девета пехотна Плевенска дивизия ще бъде показан и в Народното събрание. Той припомни, че в Плевенския избирателен район има 9 депутати:„Още преди три месеца казах, че ще даря една своя заплата за този паметник и призовах народните представители да направят същото“, каза военният министър и припомни, че вече двама плевенски депутати са дарили заплати - Васил Антонов и д-р Калин Поповски.
 
В РИМ-Плевен отбелязват 100 г. от Дойран и подвига на воините от 9-та пехотна Плевенска дивизия

„Има още седем депутати от Плевенския избирателен район и ето как по-голямата част от средствата ще бъдат събрани.
Хубаво е да те изберат за плевенски народен представител, но когато се прави нещо така голямо и значимо, бръкни си в джоба на полза роду - това е идеята“, каза Красимир Каракачанов.