Изложба на художници от България и Норвегия откриха в Левски
Изложба на художници от България и Норвегия откриха в Левски / levski.press

На 23 април в Художествената галерия в гр.Левски беше открита пътуваща изложба на творби, включени в Пролетен салон - 2014 на автори от България и Норвегия в подкрепа на кандидатурата на град Велико Търново за културна столица на Европа.

Клуб Дейци на културата-Левски и Сдружение „Арт-росина"- Павликени представиха живописни платна на Кнут Нортби, Бьорн Дируд и Инге Йорсен от Норвегия и творбите на художниците от Левски и Павликени.

Изложба на художници от България и Норвегия откриха в Левски
netinfo

Председателят на Сдружение „Арт-росина"- Павликени, Пламен Петров участва в изложбата с картини живопис и графика, поглед към далечното минало и Антарктида. Най -младата художничка от Павликени, осемнадесетгодишната Мирела Николова представя пет творби цветна графика с впечатляващата реплика на „Дамата с хермелина" на Леонардо да Винчи.

Изложба на художници от България и Норвегия откриха в Левски
netinfo

Ценителите на изящното изкуство ще могат да видят живописните платна на световно известния фотограф Цончо Балканджиев, на Ивета Иванова и Петранка Новосад, както и на иконописеца Мартин Петров, който в тази изложба се представя с експериментална живопис.

Председателят на Клуб дейци на културата-Левски Веселин Стоев показва живопис и пластика, а Алида Тодорова -уникални сервизи рисувано стъкло.С живописни и графични картини участва в изложбата и художника Юлиян Йосифов.
Трета година творци от Павликени и Левски участват в общи изяви, а с участието на художници от Норвегия в поредната пета изложба те вече са и международни.

Сред гостите при откриването на изложбата бяха: Адриан Асенов, депутат от Атака, Ганчо Александров-гл.експерт „Култура" в Община Павликени, Петя Чолакова-гл.експерт "Образование, култура и спорт" при Община Левски, Константин Костов.

Галерия "Таралеж" във Велико Търново е следващата спирка на пътуващата изложба.