Иван Новкиришки: Републиканските пътища в Плевенско са джунгла
Иван Новкиришки: Републиканските пътища в Плевенско са джунгла / DarikNews.bg
Иван Новкиришки: Републиканските пътища в Плевенско са джунгла
33009
Иван Новкиришки: Републиканските пътища в Плевенско са джунгла
  • Иван Новкиришки: Републиканските пътища в Плевенско са джунгла

Като "джунгла" определи състоянието на републиканската пътна мрежа в Плевенско в момента областният управител Иван Новкиришки. Това той каза на проведеното днес заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон. Новкиришки препоръча да се подновят траншейните изкопи, в които на места натрупаната листна маса е с височина над 2 метра, а това затруднява отводняването на пътищата. Областният управител на Плевен поиска от Пътното управление и писмен доклад за най-неотложните работи и необходимите средства за тях, както и детайлно описание на състоянието на пътната мрежа в момента. Иван Новкиришки призова ОД на МВР, Гражданска защита и Областно пътно управление да реагират своевременно и да съгласуват как да се обходи техниката за зимно почистване. Това се налага, защото е ясно, че срокът 15 октомври за такава проверка няма да се спази с оглед незавършилите процедури по избор на изпълнители в общините. "Няма да допусна като миналата година абсолютно негодна техника да работи по републиканската пътна мрежа, този път ще търся лична отговорност за несвършена работа", се закани плевенският областен управител.

Според данни на инж. Драгомир Павлов - директор на Дирекция "Строителство, техническа инфраструктура, кадастър и регулация" при Община Плевен, в общината и кметствата има създадена система за навременно оповестяване на населението при тежки ситуации. Има готовност и за осигуряване на хората с всичко най-необходимо и за спасителни дейности при сложни зимни условия. Миналата година са сключени и 4-годишни договори за зимно почистване, като за почистването на град Плевен ще се ангажират три фирми. Състоянието на техниката и общинската пътна мрежа е добро, каза още инж. Павлов, с изключение на участъците Ралево - Николаево, Буковлък - Върбица и отсечката Бохот - Тученица - Радишево.

Областният управител Иван Новкиришки информира, че следващото заседание на Областния щаб за подготовката за зимата ще се проведе в края на месец октомври.

Подробности за днешното заседание чуйте в звуковия файл.