/ iStock/Getty Images
Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона, съобщиха от Общината след проведена среща между кмета Георг Спартански и търговския съветник в Посолството на Австрия у нас, Филип Купфер.

"Австрия е важен инвеститор в България. Радвам се, че и в област Плевен има австрийски вложения в успешно производство, осигуряващо стотици работни места", е казал Филип Купфер.

Хотелиери и ресторантьори: Протестът на туристическия бизнес не е политически

Кметът Георг Спартански е подчертал пълната подкрепа, която са получили от Община Плевен големи чуждестранни инвеститори.

"За да стимулираме бъдещи вложения, имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, в която да предлагаме терени със съответните комуникации и инфраструктура", е добавил кметът.

Той е заявил готовност да бъде предоставена информация от Община Плевен при проявен интерес от австрийски фирми, в която и да е област от икономиката.

В разговорите с Филип Купфер са участвали заместник-кметовете Милен Яков и Стефан Милев, както и представителите на Търговския отдел при Посолството на Австрия Стефан Христов и Петя Галинова.