/ Дарик Добрич
Голям пожар горя в индустриалната зона на Плевен, потвърдиха за DarikNews от  "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен. Към този момент пожарът е потушен напълно. 

Инцидентът е станал тази сутрин в северната промишлена зона. Огънят обхванал конструкцията, а димът от него се забелязваше в целия град. В социалните мрежи започнаха да публикуват снимки от пожара.
 
 
Публикувахте от Vanyo Gergov в Петък, 4 октомври 2019 г.

Огнеборците в Плевенско спасиха над 1500 дка царевица и 250 дка лавандула

Няма пострадали хора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин около 7 часа. Пет екипа със седем автомобила са били изпратени към индустриалната зона на града, където се намира сградата. Допълнително са били предислоцирани и два екипа от пожарните служби в Ловеч и Габрово.
 
 
Публикувахте от Blagovest Yotcov в Петък, 4 октомври 2019 г.

Два часа след сигнала огънят е бил локализиран на втория етаж на сградата, където се е намирал цех за пакетиране и охлаждане на месни изделия и след това е бил и изцяло ликвидиран.

Плевенски пожарникари гасиха сухи треви и отпадъци


Унищожен е вторият етаж на постройката, готова продукция и съоръжения. На място е бил изпратен и химически автомобил с измервателна апаратура, която на този етап не е отчел вредности във въздуха, застрашаващи жителите на града.
 
 
Публикувахте от Katya Danova в Петък, 4 октомври 2019 г.

В момента два екипа от експерти извършват разчистване и оглед на мястото на произшествието. Тепърва ще се установяват и причините за възникналия инцидент, уточняват от МВР.