Германски инвеститор идва в Плевен за конкретни разговори
Германски инвеститор идва в Плевен за конкретни разговори / archive.dariknews

На 23 януари се предвижда среща с германски инвеститори, които имат намерение да изграждат на територията на Плевен завод за производство на кабели, съобщи на среща с журналисти областният управител на Плевен Илиян Йончев.

„Това, че в Плевен пристига екип от Германия за конкретни разговори по инвестиционния проект за мен е доказателство, че намеренията са много сериозни", коментира Йончев и припомни, че общинският съвет в Плевен вече е обсъдил и подкрепил идеята. Очакванията са в първия етап на реализацията на завода, който се предвижда да бъде изграден в жк"Сторгозия", да бъдат наети 150 души, а в крайната й фаза - 500.

Илиян Йончев заяви, че Областна администрация ще окаже помощ на инвеститора, което е част от политиката на администрацията, защото Плевен и хората на града имат нужда от добра работа.
Областният управител сподели, че има вероятност инфраструктурни проекти на територията на община Никопол, които са били спрени заради кризата, да бъдат рестартирани.

„Най-важният за нас си остава проектът АЕЦ-Белене и аз се надявам, че и на него ще му дойде времето", каза Илиян Йончев и припомни, че след назначаването му на този пост е включил в Областната стратегия за развитие проекта "Белене", който е бил пропуснат от предишното ръководство на областната администрация.