Един от “Килърите” отново зад решетките, стрелял по Куката
Един от “Килърите” отново зад решетките, стрелял по Куката / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Георги Петков-Дачи, един от задържаните при полицейската операция "Килърите", които бяха освободени от съда преди дни, отново е зад решетките. Дачи е задържан за стрелбата срещу Камен Балбузанов-Куката от ноември 2009 година, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус". „Дачи е човекът, който е стрелял по Куката и това с днешните процесуално-следствени действия се установява", заяви Цветанов.

„Надявам се, че този път ще имаме разбиране и за нас е важно подобен човек едно - да бъде съхранен жив и здрав, и друго - да бъде извършено обективно разследване, което за нас е изключително важно: със съдържанието на всички сегменти на функционирането на една организирана престъпна група, както беше по „Килърите" - добави Цветанов.

Георги Петков-Дачи бе един от петимата задържани, които останаха в ареста при операция „Килърите" по случая с убийството на Юри Галев. Тогава, освен Петков, в ареста бяха Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и Янко Попов-Туци. На 3 август състав на Софийски апелативен съд освободи от ареста четирима от петимата задържани и остави в ареста само Методи Иванов.

Камен Балбузанов-Куката е една от знаковите фигури на плевенския подземен свят. На 20 ноември 32-годишният плевенчанин бе прострелян в кафене във Плевен. Куката бе приет в плевенската болница с четири огнестрелни рани - в дясното рамо, дясната ръка, десния крак и в лявото бедро.