Двама младежи се потрошиха при катастрофа
Двама младежи се потрошиха при катастрофа / netinfo

Пиян водач е предизвикал катастрофа тази сутрин около 1.20 часа на пътната отсечка от село Къшин към Плевен. При шофиране с несъобразена скорост водачът на "Ауди" - 19-годишен от Плевен, на десен завой е изгубил контрол над автомобила и се е блъснал в крайпътно дърво в дясно по посока на движението. След това колата се е завъртяла и е спряла в ляво в други крайпътни дървета.

В следствие на удара шофьорът е със счупена дясна ръка, а спътникът му - 18-годишен плевенчанин, който е пътувал на предната дясна седалка, е с фрактури на лявото бедро и лявата китка. Настанен е за лечение в Ортопедичната клиника на Плевенската болница. При извършената проверка на водача с "Алкомер" е установено, че той шофира в нетрезво състояние. Уредът е отчел 1,40 промила алкохол в кръвта му. Издаден е талон за кръвна проба. По случая работата продължава разследващ полицай.

От Пътна полиция предупреждават, че ще бъдат безкомпромисни при подобни инциденти срещу пътните хулигани в рамките на закона. Срещу нетрезвите водачи се образуват бързи полицейски производства и се предават на прокурор. За нарушенията се отнемат шофьорските книжки и се налагат сериозни санкции по закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.