/ obs pleven
Носител на наградата "Северно ехо" е кореспондентът на БТА в Плевен Малин Решовски
На празнична церемония в Пресклуба на БТА, Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди „Северно ехо”. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Общината Георг Спартански.

Общинският съвет обсъжда 19 предложения в последното си за тази година заседание

Празникът беше открит от председателя на Дружеството Иван Илиев, който благодари на присъстващите представители на медиите, на местната управа и на институции в града за добрата съвместна работа през изминалата година.

Комисиите обсъждат План-сметката за сметосъбиране 2019' и предложение за поемане на дългосрочен дълг

Специално внимание в изказването си тази година Иван Илиев обърна на т.нар. фалшиви новини, като подчерта, че за да бъде човек добре информиран и да може да прави разлика между истинската и фалшивата новина, трябва да проверява внимателно източниците си на информация и най-вече да бъде критичен към това, което чете. „Критичното мислене или критичната мисъл са единственото спасение от манипулацията в дигиталния свят, в който живеем“, заяви Илиев.

Тази година наградите на журналистическата гилдия в Плевен имат малко по-различно съдържание от традиционното. Вместо награда в категорията „Пиар на 2017 година” от Дружеството връчиха отличие „Награда за диалог и комуникация с медиите“.

Призът е за проф. д-р Славчо Томов - ректор на Медицинския университет. Поради служебни ангажименти проф. Томов не присъства лично на церемонията и наградата от негово име прие зам.-ректорът на вуза доц. д-р Галя Ставрева. Отличието връчи председателят на местния парламент Мартин Митев.

godi6ni nagradi
obs pleven

„За мен е огромна чест да връча отличието именно на проф. д-р Томов, защото при всяко медийно присъствие на проф. Томов ние винаги чуваме и думата Плевен. Той е един посланик на нашия град по цял свят и ние трябва да му бъдем благодарни, че го имаме“, каза Мартин Митев. Той се обърна и към представителите на медиите в Плевен с благодарност за добрата съвместна работа и през изминалата 2018 година: „Благодаря ви, че винаги сте били честни и безпристрастни в своята работа. Искам да пожелая на всички вас и на вашите семейства най-вече да сте здрави и удовлетворени от постигнатото. Пожелавам ви светли Коледни и Новогодишни празници“.

godi6ni nagradi
obs pleven

Наградата „Млад журналист“ също има нова  формулировка и тя е „Награда за съчетаване на професионално ниво и грижи за три деца“. Наградата е за Елина Кюркчиева - журналист в информационния сайт „Плевен за Плевен“. Наградата връчи председателят на Дружеството на журналистите Иван Илиев.

godi6ni nagradi
obs pleven

Голямата награда „Северно ехо“ тази година е за Малин Решовски - кореспондент на Българската телеграфна агенция /БТА/. Той получи своето отличие от кмета на Общината Георг Спартански. „Когато получаваш наградата от своите колеги тя е двойно по-ценна, защото е от професионалисти за професионалисти“, отбеляза при връчването на наградата градоначалникът.

godi6ni nagradi
obs pleven

На церемонията бяха отличени и двама юбиляри - това са журналистите Иван Кръстев от Общински медиен център и Димитрина Радулова.

godi6ni nagradi
obs pleven

godi6ni nagradi
obs pleven

Всички наградени получиха като подарък и новото издание на Алманах „Мизия“, заедно с последната стихосбирка на поетесата Христина Комаревска. Празничната атмосфера на церемонията беше допълнена от музикалните изпълнения на Николай Колев - журналист в Дарик радио и информационния сайт DarikNews.

nagradi niki
dariknews.archive

nagradi niki
dariknews.archive

nagradi niki
dariknews.archive