В област Плевен четири населени места са с въведен режим на водата. Това съобщиха от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) ЕООД в Плевен. 

От днес,21 август се въвежда режим в село Стежерово. Водата ще се спира в нощните часове от 20:00 часа до 8:00 часа. Селото е разделено на три зони, в които се редува режимното водоснабдяване. През целия ден потребителите ще имат вода, уточняват от ВиК-Плевен.

Въвеждат мерки за ограничаване на потреблението на питейна вода на места в община Плевен

Припомняме, че през месец юли четири селища в областта бяха с режимно водоснабдяване – Муселиево, Горна Митрополия, Славяново и Пелишат. В село Муселиево режимът е отмнен, остава в другите три населени места, уточниха от ВиК.

В Горна Митрополия водата се спира нощем от 21:00 до 6:00 часа. Град Славяново е разделен на две зони като водата се спира от 6:00 до 19:00 часа във висока зона и от 19:00 до 6:00 часа в ниска зона.

В село Пелишат водоподаването се прекъсва вечер от 23:00 часа до 6:00 часа сутринта и от 11:00 до 18:00 часа през деня.

Причините за въведените водни режими е драстично намалелият дебит на водоизточниците, ползването на питейна вода не по предназначение, както и трайният недостиг на вода, особено по високите части на селищата. При промяна на ситуацията, режимът може да бъде променян или отменен, добавят от ВиК-Плевен.