БСП ще внася за обсъждане проблеми на малките населени места
БСП ще внася за обсъждане проблеми на малките населени места / netinfo

20 срещи в населени места в община Плевен са реализирали групата общински съветници от БСП Плевен. Това каза председателят на общинската организация Любомир Петков. Целта на приемните е да се съберат местните проблеми такива, каквито ги виждат както представителите на местната власт по места, така и хората.

Като един от изводите след срещите се налага това, че все още местната власт стои настрани от проблемите на хората. Нагласите сред тях са на двете крайности, каза Петков – от отричане на възможностите на общинските съветници да помогнат до това да прехвърлят върху тях цялата отговорност за случващото се в населените места.

За изводите, проблемите и какво предстои чуйте от Любомир Петков в звуковия файл.

Един от проблемите, който се коментира по всички населени места, е за общинските ангажименти по отношение осигуряване на охраната и противодействише на битовата престъпност, допълни Любомир Петков.

Предстои да бъде направен анализ на постъпилите предложения, част от тях ще бъдат внесени в постоянните комисии към Общинския съвет, а в последствие и за гласуване на предстоящата общинска сесия.