АБВ утвърди близо 30 кметски кандидатури в Плевенска област
АБВ утвърди близо 30 кметски кандидатури в Плевенска област / dariknews.archive

Областният съвет на ПП АБВ-Плевен утвърди на свое заседание кандидатурите на кметове в региона. Както е известно, за кмет на община Плевен АБВ издига кандидатурата на Цветан Антов. Ясни са вече и кандидатурите на селата в община Плевен.

Село Опанец - Тихомир Тодоров, село Брестовец - Румен Банчев, село Бохот - Цецо Цветанов, село Гривица - Любомир Ламбев, село Върбица - Динко Гюрецов, село Търнене - Пламен Иванов, село Дисевица - Стоян Георгиев, село Николаево - Цветозар Петров.
В община Левски АБВ залага на жена за кандидат за кмет на общината - Яна Григорова Конова. Тя е родена през 1954 година и се занимава с частен бизнес, по образование е счетоводител. В осем от селата на община Левски АБВ издига свои кандидат-кметове. Кандидатът за кмет на община Никопол е Любомир Димитров Мачев, роден през 1970 година, с висше образование, в момента работи като експерт в НОИ.

АБВ излиза със свои кандидат-кметове в седем от селата на община Никопол. В Пордим кандидатът за кмет на общината е Емилия Ганчева. Родена е през 1962 година, висше образование, специалност „медицина". Засега са ясни кметските кандидатури за три от селата на общината.

В Гулянци изборът на АБВ отново е жена за кандидат-кмет на общината. Това е Маргаритка Цветанова Кирова, родена през 1957 година, работи в сферата на социалните дейности. До 10 август ще е ясна и кандидатурата за кмет на АБВ за община Белене. В Червен бряг АБВ няма да издига собствена кандидатура, ще подкрепи кандидат на местна организация. В община Долни Дъбник АБВ подкрепя кандидатът на земеделците за кмет на общината.

Справка за издигнатите до момента кандидати за кметове на АБВ показва, че средната възраст е 43 години. Повече от 10 са жените. Най-възрастният кандидат за кмет е на 71 години, а най-младият - на 24.