/ БГНЕС
При обработени 97,28 % протоколи от СИК в ОИК-Плевен към 11:20 часа, резултатът за Община Плевен сочи 37,30 % гласове за Георг Спартански и 30,13 % за Мирослав Петров.

Предлагаме ви нформация за победителите в първия тур на местните избори от тази неделя, както и за предстоящите балотажи в Област Плевен: В няколко общини в област Плевен изборът за кмет беше категорично направен на първия тур, който се състоя на 27-ми октомври.

Това са Милен Дулев, който печели втори мандат като кмет на Белене, Валентин Йорданов, който започва пети мандат като кмет на град Искър, Детелин Василев с категорична победа в Пордим, Лъчезар Яков, който спечели четвърти мандат начело на дунавската община Гулянци.

Кметът на Кнежа Илийчо Лачковски спечели втори мандат. Пореден мандат спечели и досегашният кмет на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, Според последните данни, които не са окончателни, балотажи ще има в Плевен - между независимия кандидат и досегашен кмет Георг Спартански, който е подкрепен от МК“Демократична България - Обединение“/СДС,БЗНС/ и кандидатът от ПП ГЕРБ Мирослав Петров.

В Левски балотажът ще е между Любка Александрова, издигната от „БСП за България“ и кандидата на Местна коалиция Съюз на демократичните сили (ВМРО-БНД, ДБГ, БЗНС) Здравко Дафинов.

Балотаж ще има и в Никопол, където един срещу друг ще застанат кандидатът на БСП Ивелин Савов и досегашният градоначалник д-р Валерий Желязков, както и в Долни Дъбник, където битката за кметския стол ще е между Иван Ветов от Местна коалиция „Български земеделски народен съюз“ и Зорница Йоткова, издигната от „БСП за България“.