280 000 лева за нова водоснабдителна мрежа в Троянско
280 000 лева за нова водоснабдителна мрежа в Троянско / netinfo

Кметът на община Троян инж. Дилян Енкин ще проведе среща с жителите на махала Длъжковска от село Горно Трапе, на която ще бъде обсъден въпроса за подобряване водоснабдяването на махалата. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Сегашната водоснабдителна система е изградена през 60-те години с доброволния труд на местните жители, с помощта на общината и тогавашното ТКЗС. Мрежата е амортизирана и не отговаря на съвременните технически изисквания.

По тази причина в началото на годината Община Троян е изготвила проект за обновяване, чието реализиране започва. Проектът е на стойност 280 хил. лв. Той предвижда реконструкция на 2 340 м. от сьществуващата водоснабдителна мрежа, така че тя да отговаря на всички технически изисквания и да бьде включена в капитала на общинското ВиК дружество за бьдеща поддрьжка и експлоатация.

На срещата между кмета на Троян инж. Дилян Енкин и жителите на Длъжковската махала, която ще се проведе на 28 август, се очаква да се договорят условията за прякото участие на всеки бьдещ абонат на дружеството в процеса на изпьлнение на строително-монтажните работи.