14 граждани от Ловешка област са укрили данъци
14 граждани от Ловешка област са укрили данъци / netinfo

Укрити данъци от физически лица в размер на 182 302 лв. са разкрили служители на Териториалната дирекция на НАП в Ловеч, съобщават от пресслужбата на ведомството. Разкритите допълнителни задължения по ревизионни актове са установени от началото на 2008 г. до 28 април 2009 г.

В този период са извършени 53 проверки, при които са направени оценки на имуществото и съпоставки с декларираните пред НАП доходи. Ако доходът, посочен пред приходната агенция, е бил достатъчен за покупка на имуществото, контролните действия са били прекратени. В случаите, при които е установено несъответствие на доходи и имущество, са направени 14 ревизии, чиято цел е да установи точно размера на укритите доходи от граждани, за да бъдат обложени с данък. Ревизии се възлагат освен при разминаване между доходи и имущество, и по прокурорско искане.

Текат нови ревизии на физически лица и се подготвят други във взаимодействие с общините, ДАНС и прокуратурата, информират още от ТД на НАП Ловеч. Това е част от рутинната работа на приходната агенция. Всяка година НАП извършва проверки и ревизии на граждани, при което се анализира наличното имущество - недвижими имоти, автомобили, други скъпи вещи.