1 500 000 лева са усвоени за ремонт на улици
1 500 000 лева са усвоени за ремонт на улици / netinfo

Ремонтните дейности на уличната и пътната инфраструктура в Плевен се намират в активна фаза на изпълнеие, съобщават от пресцентра на общината. Приключен е ремонта на улиците “Лерин”, “Найчо Цанов”, “Кайзерслаутерн”, “Бенковска”, част от “Солун”, “Берковица”, “Иларион”, “Шейново”, тупикът към ул. “Тулча”, както и локалното платно към ул. “Иван Миндиликов” при новооткритата пивоварна “Плевен”.

Асфалтирана е алеята в Горноплевенски гробища, както и пътят към Плевен - Запад, обслужващ производствени предприятия. Завършено е изграждането на тротоари, подходи и паркинги на следните места: от ул. “Н. Рилски” към бл. № 2/366 с 80-местен паркинг до ул. “Ц. Матев”; до бл. “Вихрен”; на ул. “Антим І” – към жилищните кооперации, там се изгражда и детска площадка; на ул. “Десети декември” – към жк “Царевец”, както и на ул. “Ангел Кънчев” – също към жилищни кооперации. Завършен е ремонтът на пътя Плевен – Ясен в частта от завод “Ганецки” до центъра на селото, ремонтни дейности се извършват на пътищата от четвъртокласната мрежа – Плевен – Тученица /през Кайлъка/, Тученица – Радишево и Славяново – Коиловци.

В момента се ремонтират улици в жк “Кайлъка”, ул. “П. Р. Славейков”, “Васил Априлов”, “Лозенград”, “Странджа”, “Серес”, “Тунджа”, “Хан Аспарух”, “Цар Борис ІІІ”. За ремонт се подготвят улица “Св. Св. Кирил и Методий” и бул. “Русе”.

От началото на годината за улични ремонти са усвоени близо 1 500 000 лева от Бюджета и Програмата за насочване средства от приватизационния фонд на Община Плевен за 2007 год.