През летните месеци предстои ремонт на съоръженията и топлопреносната мрежа
"Топлофикация - Перник" осигурява възможност за допълнително безплатно отчитане на уредите за топлинно счетоводство на абонатите, на които е топлинен счетоводител, съобщиха от дружеството.

Клиентите, които не са успели да осигурят достъп на една от двете безплатни дати за отчет, е необходимо да се свържат с представители на предприятието за насрочване на нова дата.

„Топлофикация - Перник“ ще работи и с биогаз

"В противен случай при изготвяне на годишните фактури ще им бъде начислена енергия по реда на Наредбата за топлоснабдяване", посочи изпълнителният директор Чавдар Стойнев.

Поради епидемичната обстановка в страната ежемесечният отчет беше преустановен в имотите на абонатите, които не са оборудвани с водомери с радио-модул. "По тази причина се налага изготвянето на изравнителни сметки за периода 1 май 2021 г. - 30 април 2022 г.". Срокът за подаване на възражения е до 31 август.

Абонатите, на които „Топлофикация” е топлинен счетоводител и са подменили индивидуалните топломери и водомери с уреди за дистанционно отчитане, няма да получат изравнителни сметки, защото заплащат всеки месец  реалното потребление.

През летните месеци предстои ремонт на съоръженията и топлопреносната мрежа. Мероприятията целят да гарантират сигурността на следващия отоплителен сезон, допълни Стойнев. 
БТА