Двама строителни работници загинаха днес следобед в Перник след срутване на земна маса, съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник Венцислав Алексов.

По думите му инцидентът се е случил докато строителите извършват изкопни дейности по изграждане на канализационна мрежа.

Загиналите са от село Абланица, те са работили в частна фирма, която изпълнява строително-ремонтни дейности. Възложител е община Перник, информира още Алексов.

При срутването на земната маса са оцелели други двама работници, които са били частично затрупани. Те са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник, каза за БТА директорът на лечебното заведение Анатоли Митов. В момента им се правят пълни изследвания, които на този етап установяват, че нямат сериозни травми. 

„Свлякла се е земна маса при един от изкопите. Всички институции реагираха веднага. Тече разследване, което ще покаже дали са спазени условията на труд”, обясни кметът на Перник Станислав Владимиров пред NOVA.

От пресцентъра на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" заявиха за БТА, че са запознати със случая. На място е изпратен екип на териториалната им дирекция в Перник, който се запознава с причините за инцидента.
БТА