На светофара при село Драгичево
Представители на туристическия и ресторантьорския бизнес от община Перник, заедно със собственици на фитнес зали, блокираха малко след 15.00 ч. движението по пътя Перник - София, като спряха движението на светофара при село Драгичево.

Недоволните нямаха разрешение за блокада на пътя, разрешено им бе да протестират в центъра на село Драгичево. Те обаче не спазиха нареждането.

Протестиращите заявиха, че браншът им е подложен на дискриминация и настояха зеленият сертификат да важи за всички, включително работещите в държавните и общински администрации.

Бизнесът излезе на протест срещу COVID мерките, шествие блокира центъра на София

Според недоволните зеленият сертификат допълнително утежнява финансовото състояние на бизнеса им, който, според тях, заради скъпия ток и липсата на хора е застрашен от фалит. Протестиращите настояха и в зелените сертификати да се признаят наличните антитела, като посочиха като пример Австрия.

Образували са се дълги колони от автомобили в двете посоки. Към този час е вдигната блокадата на пътя Перник-София.

В продължение на един час и 40 минути недоволни представители на туристическия и ресторантьорския бизнес в община Перник, заедно със собственици на фитнес зали, на светофара при село Драгичево спряха движението между Перник и столицата.   
БТА