Тя е била в окаяно състояние
Детска градина в Перник, която доскоро бе в окаяно състояние, беше изцяло преобразена.

Това става с помощта на кмета на града Станислав Владимиров и инвеститора на голям търговски обект Тодор Белчев. Проектът е на стойност 200 000 лева и е реализиран само за месец и половина, предава NOVA.

„За нас това е голям и светъл празник. Сбъдна се една наша мечта. От неподдържана и неугледна, филиалната сграда стана прекрасно и модерно заведение”, коментира директорът на ДГ „Пролет” Даниела Йорданова.

Община Перник удължи услугата „Топъл обяд“

Кметът на Перник и инвеститорът на проекта официално прерязаха лентата. „Преди няколко месеца господин Белчев пожела да има и един друг ангажимент към града. Избрахме това съоръжение, защото то наистина беше в ужасяващо състояние. Не искам да звуча клиширано, но по-голямо богатство от децата няма”, каза градоначалникът.

Направен е цялостен ремонт на сградата. Той включва сменена дограма, обновени подови настилки, осветление, климатизация, цялостен ремонт на покрива и много други. 

„Тя е напълно обновена. Все едно е една чисто нова детска градина. По всички съвременни изисквания, с всички съоръжения, които може да създадат удобство и уют. Наистина една прекрасна среда за нашите деца. Дано това нещо стане заразно и колкото може повече бизнесмени да обръщат внимание на такива каузи. Те наистина си заслужават”, добави Владимиров.  

„Това, което успяхме да свършим, смятаме, че е достойно за гордост. Ако в България хората започнат да правят тези неща... 200 000 лева не са толкова много пари, ако могат още 50 други деца да бъдат щастливи.

Това не го броя за разход, а за нещо по-голямо, по-добро. Нещо, което трябва всеки в тази държава да прави. Това са най-хубаво похарчените пари за мен”, подчерта Белчев.
nova.bg