/ iStock/Getty Image
Лятна академия по изобразително изкуство "Давам ти дъгата за наследство“ организира от понеделник, 11 юли, Народно читалище (НЧ) „Нови хоризонти 2009“ в Перник, съобщи секретарят на институцията Владимир Русев.

Инициативата се реализира в партньорство със столичното Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров", Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив и Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна.

В проявата ще участват 18 възпитаници на трите учебни заведения, изучаващи изящни изкуства, лауреати на различни конкурси, представяли свои работи в изложби и художествени работилници у нас и в чужбина.

Творческите ателиета ще се проведат в периода 11-16 юли в база "Невен" на "Ученически отдих и спорт" в Кранево.

В рамките на една седмица участниците ще пребивават заедно в творческа среда и ще работят по шест дни в жанровете графика, живопис и скулптура под ръководството на квалифицирани преподаватели. Произведенията на творците ще бъдат представени в три едномесечни изложби в София и/или Перник, Пловдив и Варна.

Това е седмо поредно издание на лятната академия. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на национален фонд "Култура".
БТА