/ БТА
Социалистите няма да имат депутат от региона
БСП остана без депутат в 14 - ти МИР в Перник. Според обявените от ЦИК народни представители от региона в 47-то Народно събрание перничани ще бъдат представлявани от Александър Несторов от ДПС, Никола Минчев от "Продължаваме промяната", Зорница Стратиева от "Демократична България - обединение" и Кирил Ананиев - коалиция ГЕРБ - СДС.

Изпълнителното бюро на БСП - Перник и местните социалисти категорично не приемат ДПС да има народен представител от Перник с подкрепата, която получиха в областта -1.57 процента , или 650 гласа, се казва в официална позиция на местната червена централа.

Окончателно: ЦИК обяви имената на депутатите в 47-ото Народно събрание

Социалистите заявяват несъгласието си гласовете от Турция да определят подредбата на народните представители от Пернишко.

"БСП е трета политическа сила в областта с подкрепа на 12.19 на сто от избирателите, което е с над 2 процента от средния резултат на партията в страната. Няколкото хиляди избиратели, подкрепили коалиция "БСП за България" са наказани от политическата класа и политическите игри у нас", твърдят от БСП - Перник.
БТА