Намерени са вещи и особени белези, които дават основание да се твърди, че откритото тяло, изплувало в езеро край Перник, е на Емил Боев. Същевременно, след като близките му са видели тялото, са потвърдили, че това е той. Това съобщиха от полицията и прокуратурата на извънреден брифинг. 

Личната карта на изчезналия Емил Боев е открита в намереното тяло в Перник

"Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да бъде потвърдено, че именно Емил Боев е е лицето, чието тяло е намерено. При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие", каза прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

"При случаи на удавяне тялото първо потъва, а след определен период от време изплува. Зависи от метеорологичните условия и е много специфично. Между 40-60 дни тялото изплува на повърхността на езерото. Това е и причината да не бъде забелязано. След аутопсията ще може да се каже дали има данни за насилие и каква е причината за настъпилата смърт", допълни Венцислав Алексов, говорител на ОД на МВР в града.

2 месеца в неизвестност: Има ли нови следи за Емил от Перник

И обясни, че сигналът е получен към 19 часа, но са отнели няколко часа, за да се насочат екипи и да се установи, че това е лицето.

"Този периметър беше обходен многократно, но нямахме достъп и възможност да направим проверка на това езеро, защото условията са много трудни за обикновено водолази. И се наложи да се обърнем към Военноморските сили, но ще се наложи операцията да бъде прекратена", заключи Алексов.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че личната карта на изчезналия Емил Боев е открита в тялото, изплувало вчера в езеро в пернишкия квартал "Бела вода". 25-годишният мъж беше в неизвестност от 28 януари след фестивала "Сурва". За последно е видян край колата си, когато с негов приятел се прибирали от събитието.