/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Монтана е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на мъж по обвинение за нарушена заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от прокуратурата.

Предадоха на съд мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие и удрял жена

По гражданско дело на Районен съд била издадена заповед за защита от домашно насилие, според която на обвиняемия, е било забранено да приближава жена си и децата си - на 21 години и на 20 години.

Той нямал право да се намира на разстояние по-малко от 50 метра от жилището им, както и местоработата, местата им за отдих и социални контакти. Въпреки това, вечерта на 5 януари, той дошъл в дома им в село Владимирово.

Млад мъж наруши заповед за защита от домашно насилие в Елена

Възникнал скандал. Дъщеря му, която по същото време била навън, била уведомена по телефон, че баща й се опитва да посяга на майка й. Момичето веднага се прибрало у дома. След като една от дъщерите на обвиняемия подала сигнал на телефон 112, той се отправил към дома си.

Пристигналият на място полицейски екип го задържал за срок до 24 часа по Закона на МВР. Предстои производството да продължи в съда.