От 21 до 29 октомври
Община Ловеч вече е в тъмночервената зона по отношение на разпространението на COVID-19 и това обуславя спиране на присъственото обучение в училищата от 21 октомври, четвъртък, до 29 октомври включително.

Това реши Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус.

Зелен сертификат няма да се иска на деца под 18 години при посещение в обекти

Дистанционното обучение се отнася за всички от 1 до 12 клас, включително и за предучилищната възраст в училищата.

Детските градини засега остават отворени. Затварят се клубовете на пенсионерите до второ решение.

Пазарният ден в Ловеч в сряда се отменя до подобряване на ситуацията. Сергии със сезонни зеленчуци ще бъдат разположени по ул. „Княз Имеретински“ до магазин „Лидъл“.

Кметът на Дупница настоява за онлайн обучение на част от учениците

Към днешна дата заболеваемостта за общината е вече 797 на 100 000 души, а за областта - 527.4 на 100 000 души население.

На 19 октомври са регистрирани 91 случая с COVID-19 в областта, като в Ловеч те са били 23. Само тази сутрин е имало нови 20 случая. От 56 легла за пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч са свободни само четири, а в интензивното отделение всичките шест легла са заети.

Карантинираните паралелки в областта са 21, а в община Ловеч те са 14 – три в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, две в Професионална гимназия по механоелектротехника, две в ОУ „Димитър Димов“ и седем в Природо-математическа гимназия - Ловеч. Има и две групи под карантина в детски градини.
 
Информационна агенция Фокус