/ iStock/Getty Images
В Ловешка област няма поставена нито една ваксина на дете от 5 до 12 години, съобщи за БТА и.д. директор на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева. Тя поясни, че ваксините са доставени още преди празниците, като до момента има записано само едно дете.

Определени са два имунизационни кабинета за ваксиниране на деца в областта - в медицинските центрове в Ловеч и в Троян.

Д-р Милчева припомни, че за възрастни работят шест пункта за поставяне на трите ваксини срещу ковид. Те са в Медицинския център в Ловеч, в МБАЛ "Кардиолайф", РЗИ, Медицинския център в Троян и в болниците в Луковит и Троян.

По думите на д-р Росица Милчева, не се забелязват опашки пред имунизационните кабинети, но се обсъжда удължаване на работното им време, за да не се допуска връщане на пациенти или струпване на хора.

Тя посочи още, че заболеваемостта постепенно започва да се повишава. За последното денонощие са диагностицирани нови 91 заразени с коронавируса. Четиринайсетдневната заболеваемост е 332 на 100 хиляди население.

Хоспитализираните са 12 души, останалите са на домашно лечение и в изолация. Новодиагностициран е лекар от Троян, има и три нови случая на заразени с коронавирус в Държавната психиатрична болница в Карлуково.
БТА