Водоснабдяването в няколко ловешки села ще бъде спряно, съобщиха от ВиК- Ловеч. Въвежда се нов режим на водата заради продължаващото засушаване и значително намалелия дебит на основния водоизточник, който захранва града - водоснабдителната група „Черни Осъм“.

Водоподаването вече ще бъде прекъсвано – от 10:00 часа до 16:00 часа и от 23:00 часа до 6:00 часа, съобщиха от ВиК АД – Ловеч.

В ловешкото село Дойренци е констатирано временно надвишение на концентрацията на нитрати в питейната вода. Това уведомява ВиК АД-Ловеч, предаде NOVA. За възрастното население на селото е препоръчително, а за деца до 3 години - задължително, да не използват вода от водопроводната мрежа за консумация.

Надвишението е констатирано след извършено пробонабиране и анализ на питейната вода от водопроводната мрежа на Дойренци. Съдържанието на нитратите е 75,8 мг/л при максимална стойност от 50 мг/л.

Въвеждат още по-строг режим на водата в Ловеч

Извършва се обследване на причините за увеличението на нитратите в подаваната към селото вода, както и мероприятия за снижение на наднормената стойност. 

► Въвежда се режим на водата и в Тетевен, като подаването на вода за града ще бъде спирано всеки ден от 22:30 часа до 6:30 часа през нощта и от 12:00 часа до 16:00 часа през деня.

"ВИК"-АД Ловеч ПП-Летница съобщава, че поради авариен ремонт ще бъде прекъснато водоподаването в село Крушуна за квартала около читалището, на 24 октомври от 09:00ч. до приключване на аварийните дейности.

► В село Прелом водоснабдяването ще бъде осигурено от 8:00 часа до 19:00 часа през два дни, считано от 25 октомври.

Припомняме, че това е четвъртата промяна на режима от 5 октомври насам. Времето без вода в денонощието се удължава с още два часа.