Николай Панайотов, който е свидетел срещу ловешкия полицай Йордан Петков, станал известен като Данчо Катаджията, твърди, че е заплашван.

Петков и неговият колега Иван Иванов бяха уволнени дисциплинарно за неетично поведение. Това се случи дни преди Великден след разследване на NOVA.

„Заплахите продължават, не точно от тях, а от техни колеги. Подхвърлят ми, че трябва да се страхувам за живота си, че няма да просъществувам в този град”, разказа пред NOVA Панайотов.

След разследване на NOVA: Уволниха Данчо Катаджията

Четири месеца след разследването се наблюдава нетипично спокойствие в двамата - Йордан Петков и Иван Иванов, свидетелстват местни хора. Данчо Катаджията дори е на облекчен режим – не под домашен арест, а с мярка "подписка" за престъпленията по служба, за които е разследван.

Полицай Иван Иванов пък съди МВР за своето уволнение. Появява и трети полицай - Петър Найденов от КАТ-Плевен. Това е човекът, съдействал на Йордан Петков да спре екипът на NOVA по време на разследване и да разпрати личните данни на журналистите във вайбър-групата на катаджиите.
NOVA