/ iStock/Getty Images
Мобилното музикално училище “RockSchool на колела” пристига в Ловеч на 17 юни, съобщиха от Общината.

Това е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Академията  предоставя добри условия на всеки, който посещава уроци, в една професионална и приятелска среда. 

Младежкият дом в Ловеч ще придобие нова визия и функции (СНИМКИ)

„Чрез този проект искаме да дадем различни музикални инструменти в ръцете на деца и младежи, за да могат те сами да изпитат удоволствието и наслада от свиренето“, обясняват организаторите.

Екипът ще посети град Ловеч на 17 юни от 10-14.00 часа в Градската градина. За трета поредна година "RockSchool" посещава различни градове със специално оборудван бус и дава безплатни музикални уроци на различни инструменти. 

Позиционира се на публични пространства и правят това, което могат най-добре - палят любов към музиката и да развиват личностни качества чрез музикално образование.

По време на събитието всеки може да се докосне до китара, пиано, цигулка и ударни инструменти. Те са напълно безплатни за всеки и ще представляват кратки сесии, в които всеки се запознава с основите на свирене на съответния инструмент.

"RockSchool" e част от Фондация ''Музика за България'', която има мисия да развива музикалното образование и култура в България и предоставя иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката.