Всички ученици от първи до 12 клас в общините Ловеч и Луковит ще продължат да учат от разстояние в електронна среда още една седмица - до 5 ноември включително. Причината е трайно високите нива на заболеваемост от над 750 на 100 хиляди души население, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Ловеч.

Общо пет са общините в област Ловеч, в които е преустановено присъственото обучение до 5 ноември. Освен Ловеч и Луковит, онлайн се обучават в общините Априлци, Троян и Тетевен, където заболеваемостта също е над 750 на 100 хиляди души население. В Летница, Угърчин и Ябланица продължават присъственото обучение.

Ловеч остава без ТЕЛК заради случаи на COVID-19

За последното денонощие в областта са регистрирани 103 нови случая на заразени с коронавирус, най-много в Ловеч, където заболеваемостта надхвърля 1000 на 100 хиляди души население, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Сред новодиагностицираните са четирима учители и четирима медицински специалисти.
Броят на настанените за лечение също расте. Хоспитализирани са 191 заболели от 993 активни с коронавирус, което е почти 20 на сто от заразените в момента.
БТА