/ Община Ловеч
Изпълнението на проекта е за над 670 хиляди лева
В Ловеч официално бе завършен ремонтът на транспортния мост, свързващ новия и стария град, съобщиха от Общината. Изпълнението на проекта е за над 670 хиляди лева.

В Ловеч започва реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа

Мостът свързва двете главни улици - "Търговска" и "Васил Левски".
На тях има пътни кръстовища с изградени "острови", които са обособени с бетонови бордюри. От страна на Детска градина "Мария Сиркова" е обособено още едно кръгово кръстовище с насочващи движението острови, което следва да подобри комуникационно-транспортната схема за кварталите "Вароша" и "Дръстене".

"Заедно с рехабилитацията на площад "Тодор Кирков" и подстъпа на покрития мост имаме една много по-благоприятна архитектурна и градска среда за жителите и гостите на Ловеч.

Община Ловеч ще се побратими с град Требине, Република Сръбска, Босна и Херцеговина

Не след дълго време тук ще бъде открит и бюст-паметник на ловчалията Васил Радославов (1854 -1929), единственият българин, който три пъти е бил министър-председател на държавата.

Близката сграда, известна като "Люспата", наскоро бе закупена и ще се превърне в красиво и приятно място за гражданите", е заявила кметът на Ловеч Корнелия Маринова на церемония за края на строително-ремонтните дейности.