/ ВИК
В Ловеч започва изпълнението на реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на зона "Младост", съобщават от общинската администрация. Това е първи етап от проекта:

"Изпълнение на строително-монтажни работи за реконструкция на ВиК мрежа в Община Ловеч". Финансирането е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Първоначално отпуснатата сума е близо 812 хиляди лева, а строителството се очаква да продължи до 15 ноември т. г.

Зона "Младост" включва: кв. "Младост", кв. "Кольо Фичето", ул. "Съйко Съев", ул. "Стара планина", както и улица "Рязан". Поради ремонта водоподаването в кв. "Младост" ще бъде прекъсвано периодично на 17 август /понеделник/, от 8.00 до 18.00 часа.

Към момента изградеността на водопроводната мрежа в квартал "Младост" е около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждае от доизграждане на някои места, като общата дължина на водопроводната мрежа ще достигне 11,6 км. За доизграждане са предвидени 3,8 км, както и реконструкция на съществуващата мрежа.

Един от главните проблеми с водопроводната мрежа на квартала е високото налягане и липсата на редуцирането му в зоната, застроена с жилищни блокове. Той ще бъде решен със зонирането на мрежата и поставянето на регулатори за редуциране на налягането, с цел нивото му да стигне нормативното. В настоящия момент в ж.к. "Младост" няма зониране на водопроводната мрежа, допълват от администрацията.