/ БТА
Изпълнителният директор на Многопрофилната болница в Ловеч д-р Алдин Начков е подал до министъра на здравеопазването молба за напускане, съобщи той пред журналисти. 

Д-р Начков беше кандидат за кмет на Ловеч от партия "Възраждане". Избран е за общински съветник, заради което поясни, че напуска поста директор на ловешката болница, която управляваше малко повече от година. 

По думите му той оставя болницата в много по-добро състояние, въпреки натрупаните задължения на лечебното заведение. 

Болницата в Ловеч става почти 100 % държавна, общината се отказа от акциите си

"Независимо от преустановената дейност на няколко отделения оставям болницата в по-добро състояние, от това което заварих. Големите задължения си остават. Те няма как да бъдат погасени за такъв кратък срок за времето на моето управление, но краткосрочните задължения са погасени в по-голямата си част. Загубата на дружеството е намалена с 400 хил. лева за деветмесечието спрямо същия период на миналата година", обясни д-р Начков.

За 23 ноември е насрочено общо събрание на акционерите, на което д-р Начков трябва да бъде освободен и като член на Съвета на директорите и на негово място да бъде избран нов. 

За временно изпълняващ длъжността директор на болницата е назначена д-р Румяна Нановска. Тя управляваше лечебното заведение по време на ковид пандемията и беше удостоена със званието "Почетен гражданин на Ловеч".
Елена Кюркчиева/БТА