От понеделник в присъствена форма на обучение се завръщат и част от учениците от 5 до 12 клас в четири общини в Ловешка област, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Еленко Начев. Причината е спадналата 14-дневна заболеваемост, която за областта вече е 490 на 100 хиляди души население.

В общините Луковит, Тетевен и Угърчин от понеделник учениците от 7, 8, 10 и 12 клас се завръщат в присъствена форма на обучение за една седмица, а в община Ябланица, където от началото на тази седмица учат на ротационен принцип, в клас се завръщат 5, 6, 9 и 11 клас. В училища в тези четири общини, където паралелките са по една, всички ще учат присъствено, поясни Начев и добави, че учениците няма да бъдат тествани преди учебните часове.

Колко от малките ученици се връщат в клас в Ловешко

В общините Ловеч, Троян и Априлци продължава обучението от разстояние в електронна среда, тъй като там заболеваемостта все още е над 700 на 100 хиляди души. В дистанционна форма преминават и в Летница, където болните са се увеличили до над 500 на 100 хиляди.

Начев допълни, че в клас вече са се върнали над 90 процента от децата от 1 до 4 клас, чиито родители са дали съгласие те да бъдат тествани. От завръщането им в присъствена форма нито един ученик не е дал положителна проба при направени 5080 теста.
БТА