/ Thinkstock/Getty Images
Срещата е от 13:30 часа
Специални мерки за охраната на обществения ред и сигурността по време на футболния мач между „Арда 1924“ и ЦСКА бяха оповестени на брифинг от директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков и началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Атанас Чотров.

Борисов инспектира стадиона на „Арда” в Кърджали (ВИДЕО)

Срещата, която е събитие за футболните фенове, е от 13:30 часа.
Старши комисар Илков определи спортното събитие с повишена степен на риск и с оглед на тази преценка са планираните сили и средства за охраната и мерките за сигурност. В помощ на ОДМВР-Кърджали ще има допълнителни ресурси от ГДНП-дирекция „Жандармерия“, СДВР, ОДМВР-Пловдив.

Контролът ще бъде изключително строг и  по тази причина директорът на ОД на МВР призова феновете, които ще бъдат на стадиона, да предвидят поне час време преди мача, за да преминат през проверките. Пет ще бъдат филтърните центрове на подстъпите към града и четири пропускателните пунктове в зоната на стадиона.

ОД на МВР-Кърджали

Старши комисар Илков припомни, че няма да бъдат допускани на спортната проява граждани без лични карти, въоръжени лица, такива, които носят обемисти пакети, пиротехнически изделия, във видимо нетрезво състояние, малолетни и непълнолетни без придружители и декларации.

Препоръчва се при влошени метеорологични условия да бъдат използвани предпазни дъждови мушами. Не е препоръчително посетителите на стадиона да носят чадъри от съображения за сигурност.

Отправен беше апел към жителите на областния град да не използват автомобилите си в часовете преди, по време и след мача, ако неотложни причини не изискват това, за да не се затруднява движението в града.

Президентът на ПФК „Арда” потърси съдействие от премиера за осветление на Арена Арда

Комисар Атанас Чотров очерта предвидената временна организация на движение, която ще бъде въведена един час преди спортното събитие и ще продължи до изтеглянето на феновете след приключване на футболната среща.

От 12:30 часа временно ще бъде затворен бул.“Беломорски“ в посока от Хасково към Кърджали от светофарната уредба на болницата до светофарите до Съдебната палата. Движението ще бъде пренасочвано по бул.“Тракия“, бул.“Сан Стефано“, ул.“Булаир“.

В посока от Кърджали към Хасково моторните превозни средства ще бъдат отклонявани по ул. “Булаир“, бул. “Сан Стефано“, бул. “Тракия“.