/ Thinkstock/Getty Images
В резултат на предприето разследване по извършени на територията на Кърджали и Чакаларово измами, са установени и задържани двама участници в престъпните схеми. Оперативните действия са осъществени от криминалисти на ГД „Национална полиция“, ОД на МВР-Кърджали и СДВР.

Осем са неуспешните опити за телефонни измами за ден в Кърджали

Благодарение на съвместната реализация единият от мъжете - 53-годишен жител на Кърджали, бил засечен на бензиностанция в София. Установено е, че  в ролята си на куриер, той е прибрал 1400 лв. от 71-годишен жител на Чакаларово. Измамата била осъществена по познатия сценарий за съдействие на полицията по задържане на телефонни измамници. Предстои конвоирането на задържания до Кърджали.

9 са телефонните измами за 73 134 лв. са извършени в Кърджалийско за 9-те месеца на 2018 г.

Другият посредник - 37-годишен, също попаднал в полицейския арест в хода на извършените оперативно-издирвателни действия по сигнал за 87-годишна жена, станала жертва на телефонна измама по схемата -  внукът й се нуждае от 2400 лв., за да извърши имотна сделка. Възрастната жена тутакси събрала парите и ги предала на непознатия мъж, дошъл до адреса й. Сумата е намерена у него и иззета.