документи
документи / Sofia Photo Agency, архив
По непотвърдена официално полицейска информация все още няма повдигнато обвинение срещу задържаната за 24 часа жена по случая с убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград. Според близки до разследването все още няма достатъчно събран доказателствен материал, който да послужи за повдигане на обвинение.
 
Майка откри трупа на детето си в жилището им в Момчилград

Според окръжния прокурор Желязко Стефанов такъв се очаква да бъде набавен след излизането на резултатите от назначената тройна медицинска експертиза при образуването на досъдебното производство, която  ще установи причината за смъртта на детето и мотивите за убийството.
 
Има задържана жена за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград

Сред жителите на Момчилград вече има напрежение, породено от липсата на официална информация за извършителя на престъплението.
 
Междувременно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред медии стана ясно, че майката на 7-годишната жертва Седат Муса вече е разпитана. Самата тя открила трупа на детето си в неделя сутринта, връщайки се от нощна смяна в местно предприятие.

Трудно е да се каже, че има заподозрян за случая в Момчилград, призна Сотир Цацаров

По думите на Цацаров съдебните медици са потвърдили, че става дума за задушаване, което според първата версия не е причинено от материала, с който е овързано лицето на детето, а е причинено предварително.
 
По информация на прокуратурата в Кърджали сигналът за смъртта на детето е бил подаден от Спешна помощ в Кърджали в прокуратурата малко след 7,30 часа в неделя.
 
Започнало е досъдебно производство за умишлено убийство на дете.