С марш на „Безсмъртния полк” и поднасяне на венци и цветя Кърджали отбеляза 9 май

/ Павел Тенчев
За четвърта поредна година с марш на „безсмъртния полк” и поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите през войните и Днес Кърджали отбеляза 9 май - Деня на победата над хитлерофашизма и Денят на Европа.

Отбелязваме Деня на Европа

Пред паметните плочи на загиналите във войните на площад „Освобождение” бе почетена тяхната памет и подвиг с едноминутно мълчание. Венци и цветя бяха поднесени от името на председателя на НС Цвета Караянчева, кметът инж. Хасан Азис, областния управител Никола Чанев, евродепутати от групата на ЕНП, народния представител Адлен Шефкет, председателя на ОбС Кърджали Раиф Мустафа, омбудсмана Расим Муса.

Цветя поднесоха още представители на ОД на МВР, Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Военен клуб, читалища, Клуба на руските съотечественици, патриотични организации, политически партии, граждани.

Слово за Денят на победата и Денят на Европа - 9 май, прочете Ани Иванова, председател на областната организация на Съюза на ветераните от войните и ръководител на Военния клуб в Кърджали.

Марша на „безсмъртния полк”, организиран от руската общност в Кърджали, тръгна от площад „Освобождение” и стигна до паметника на руския воин пред църквата „Свети Георги Победоносец”, където също бяха поднесени венци и цветя.

А слова за 9 май и Втората световна война произнесоха Олга Стоянова - председател на Клуба на руските съотечественици и историкът Йордан Митев.